website usability | een website herontwerp op basis van bruikbaarheid en gebruikerservaringen

redesign voorstel
Screenshots van het re-design advies voor de website met extra informatie over toegevoegde onderdelen

Dit project is in opdracht gedaan van de Consumentenbond. Zij wilden een herontwerp maken van hun website met een verbeterde gebruiksvriendelijkheid. Op basis van de uitkomsten uit het user experience en usability onderzoek is een advies gegeven voor dit herontwerp.

Tijdens het project is de bestaande website op user experience en usability getest aan de hand van emo-cards en een klikmatrix met alle gemaakte clicks op de website. De deelnemers van het onderzoek hebben op verschillende momenten tijdens een scenario hun emoties laten zien met behulp van een set emo-cards. Daarnaast is er ook gekeken naar vergelijkbare vergelijkings-websites.

Op basis van de uitkomsten uit het onderzoek is een herontwerp gekomen van de huidige website waarbij meer aandacht besteed wordt aan de feedback die gebruikers krijgen, meer mogelijkheden zijn voor product recensies en praktische informatie wordt gegeven over de verkrijgbaarheid van het product. Daarnaast wordt er meer inzicht gegeven in de betekenis van de cijferscores.

Msc vak: Project Usability & user eXperience Assessment Design | juni 2011

emo-cards
Overzicht uitkomsten emo-cards

detail taskflow
Detail taskflow website

← terug naar projecten