intelline | een intelligente afzuigkap om zorgeloos te kunnen koken

intelline
Productimpressie van de Intelline

De Intelline is een intelligente afzuigkap die ontwikkeld is voor de Europese markt, in opdracht van een Chinese ontwikkelaar van keukenapparatuur. De opdracht was om een afzuigkap te ontwerpen die aansluiting vond bij de Europese keukentrends van dat moment en geïmplementeerd kon worden in de Chinese markt. De Intelline is een intelligente afzuigkap die automatisch functioneert om zo optimale ventilatie in te keuken te kunnen bieden.

Uit een uitvoerige trendanalyse en een uitgebreide user-experience studie is naar voren gekomen dat gebruikers hun huidige afzuigkap niet goed gebruiken, daarom is er gekozen voor een intelligente afzuigkap met twee functionaliteiten;

  • Intelligente afzuiging tijdens het koken
  • Intelligente continue ventilatie na het koken

De kookdampen worden automatisch gemeten en de afzuigkap past de afzuigintensiteit hierop aan. Dampen die niet direct door de hoofdkap worden afgezogen worden via de takken van de afzuigkap afgezogen. Deze takken zorgen voor continue ventilatie met een lagere intensiteit na het koken.

Tijdens het project is er gekeken naar de marketing aspecten van de Intelline, de technische uitwerking van het product, de interface van het bedieningspaneel en de intelligente functie en het gebruik hiervan. Mijn rol tijdens dit project was het opzetten en uitvoeren van de user-experience studie, het ontwerpen van het intelligente gebruik en de interface van het bedieningspaneel.

Overkoepelend Msc vak; Joint Master Project | juni 2012

detail interface
Detail van de interface

intelligent gebruik afzuigkap
Gebruik van de intelligente afzuigkap; automatische stand waarde de detectie de afzuigintensiteit bepaald en een stand waarbij de intensiteit tijdelijk handmatig ingesteld kan worden

← terug naar projecten